tala fou

tala fou

Mana'oga mo EV chargers sili atu sapalai i New Brunswick: NB Power

Kata vao i le Pisinisi EV Fast-Charge (2)

 

E tusa ai ma le NB Power, o le manaʻoga mo taʻavale eletise e sili atu nai lo le sapalai o loʻo iai i New Brunswick.E manatu le to'atele o tagata e ana le EV e le'o o gatasi le fa'atauga o feso'ota'iga ma le fa'atau, o lona uiga e tele atu EV o lo'o i luga o le auala e aunoa ma se fa'atuputeleina o le gafatia.

Mo le tele o avetaavale, pei o Carl Duivenvoorden, o le suiga i taavale eletise uma o se faagasologa faifai malie.Na amata Duivenvoorden ma ana paaga i se faʻataʻitaʻiga plug-in gas-hybrid aʻo leʻi oʻo i le suiga i le Chevrolet Bolt eletise uma.

O atugaluga pito i luga o le tele o tagata fa'atau EV o le va'aiga ma le ola maa.Peita'i, a'o fa'atau atu le tele o ta'avale eletise, o lo'o fa'atupula'ia fo'i le mana'oga mo nofoaga e fa'atauina i se fua faatatau e le'i tupu muamua.E ui lava i lea, o le sapalai o loʻo i ai nei o nofoaga faʻapipiʻi o loʻo tuai, ma mafua ai le tele o tagata e ona taʻavale eletise e oʻo i le popole i le ola o le maa.

E tusa ai ma le NB Power, o le faʻafitauli e le o nofoaga tonu e totogi ai, ae o atinaʻe e manaʻomia e tausia ai le fesoʻotaʻiga.Na fa'amatala e Duivenvoorden e fa'apea, a ia fa'ata'avaleina lana fa'ata'ita'iga plug-in gas-hybrid, e mafai fo'i ona ia fa'atauina i nofoaga fa'asalalau e leai se totogi.Ae ui i lea, i le faʻateleina o le manaʻoga mo nofoaga faʻapipiʻi, o le tele o nofoaga faʻasalalau a le malo ua avea nei ma faiga totogi-faʻaaoga.

E ui o se faʻalavelave lea mo avetaʻavale, ae o le mea moni o le maketi ona o faʻalavelave faʻapitoa i le taimi nei.Ina ia faʻamalieina le faʻatupulaia o le manaʻoga, NB Power ua amata faiga faʻapaʻaga ma vaega uma o le malo ma le vaega tumaoti e faʻateleina le numera o fale faʻatau i le itumalo atoa.

O le fa'amoemoe o le tu'uina atu lea i tagata e ona le EV le tele o fa'atauga.Ae ui i lea, o le faʻafitauli e le gata o le numera o nofoaga faʻapipiʻi, ae faʻapea foi lo latou nofoaga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le toʻatele o tagata e ona le EV latou te manatu o le leai o ni nofoaga e faʻapipiʻi ai tupe i nuʻu i tua e faʻatapulaʻaina ai lo latou mafai ona faimalaga mamao.

E le gata i lea, e talitonu Duivenvoorden e manaʻomia le tele o faʻasalalauga pe a oʻo mai i nofoaga faʻapipiʻi.I lona talitonuga, o le leai o se tulaga fa'ata'atia e faigata ai i tagata e ona le EV ona fa'amautu po'o fea nofoaga e fa'atau ai e talafeagai mo a latou ta'avale ma pe fa'afefea ona totogi mo le totogiina.

E ui lava i nei luʻitau, o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe le masani masani i taavale eletise.O le tele o taʻavale, e aofia ai le General Motors ma Ford, ua faʻasalalau fuafuaga e faʻateʻa ese taʻavale penisini ma suia atoa i taavale eletise i nai tausaga o lumanaʻi.

O le mea moni, o le suiga i taavale eletise o loʻo faʻavavevave.Ua sili atu nei nai lo le 400 miliona taavale eletise i luga o le auala i le lalolagi atoa, o le 42% o le siʻitia mai le 2019. Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, e tatau ona faʻafeiloaʻi mea tetele e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaʻoga mo nofoaga faʻapipiʻi e lagolago ai lenei suiga i le tele o felauaiga felauaiga.


Taimi meli: Me-10-2023