tala fou

tala fou

Aisea e malepe ai pea le eletise eletise a Amerika

Kata vao i le Pisinisi EV Fast-Charge (5)

 

Ole tele ole ta'avale eletise ile Iunaite Setete e le o galue lelei, ma faia ai se luʻitau tele mo le pulega a Biden ma se suiga ese mai taʻavale afi.

Vaai faalemafaufau i le ola ai i se lalolagi o loʻo i ai le faʻafitauli o le fale kesi i le tuʻuina atu o penisini.

O nai taimi uma lava e fa'atumu ai le aveta'avale, e i ai se mea e malepelepe - e le tafe le kesi, pe tafe saosaoa mo sina taimi ona fa'agesegese lea i se tafe.O isi taimi, e te'ena fa'alilolilo le totogiina o le kata fai aitalafu po'o le avanoa fo'i le lau.

Afai e manaʻo le tagata faʻatau se lima fesoasoani, leaga tele.I lenei lalolagi, o le fale kesi e leai se tagata, ma na o le pau le filifiliga o le numera 1-800.O pamu kesi e na o ia i le ogatotonu o se paka tele.

Suia le upu "gasoline" mo le "eletise," ma o se faʻamatalaga moni lea o mea e tutupu i aso uma i fale eletise-taavale i le Iunaite Setete.O le fa'aogaina o le fa'asuauina o auala tetele ma le televave o lo'o fausia e Amerika e fa'aola ai ana EV ma sui ai le pamu kesi, o lo'o tumu i fa'alavelave e faigata ona tape.

O tagata ta'ito'atasi, o ni fa'alavelave, ae i le tu'ufa'atasiga, o latou taunuuga e mafai ona loloto.

"E faʻaopoopoina i le vaʻavaʻai a le avetaʻavale e le o se EV e uiga i le lalolagi e faʻapea o le EV e molia e tiga," o le tala lea a Bill Ferro, o se tagata poto faakomepiuta ma faʻavaeina EVSession, o se kamupani suʻesuʻega EV charger."E lagona e tagata o se tulaga lamatia le faʻatauina o se EV ona o le manogi o mea faʻapipiʻi vave o le a faʻagesegese ai le faʻaaogaina o le EV."

O faʻafitauli e oʻo i ai i latou o loʻo faʻaogaina faʻatau vave i luga o le alu ma e le o aveina Teslas.O suʻesuʻega ma tala faʻasolopito e le mafaitaulia o loʻo faʻamatalaina ai le tautevateva ese latou te fetaiaʻi: o se pupuni avanoa, o se polo gau, o se aitalafu aitalafu e le mafai ona totogi, o sauniga e faʻaumatia e aunoa ma se lapataiga, eletise eletise e tafe vave i lenei taimi ma lemu le isi.

I tua atu o le snafus o loʻo i ai se seti mataʻutia o faʻafitauli faʻavae.O lo'o noatia i latou i le auala uiga ese na fa'atupuina ai le EV chargers, ma o le mea moni o uaea ma maa e sili atu le lavelave nai lo le mea e tupu i le pamu kesi.

“E sili atu le faigata nai lo le pamuina o suauu mai le tasi faatanoa i le isi,” o le tala lea a Ferro.

O faʻafitauli o loʻo faʻaauau pea e tusa lava pe faitau piliona tala o loʻo sasaa atu i le vaega o loʻo totogi mai le feterale ma le setete, faʻatautaia fesoʻotaʻiga ma tagata fai taavale.

Ole tele o su'esu'ega lata mai o le faiga o le fa'atonuina na maua ai fa'ai'uga fa'avaivai.

I le tausaga na teʻa nei, na asiasi atu ai tagata suʻesuʻe i soʻo se taʻavale televave a tagata lautele i le Eria o San Francisco Bay ma iloa ai e toetoe lava 23 pasene oi latou e "le tali mai pe leai foi ni laupepa, faʻaletonu le faiga o totogi, faʻaletonu le amataina o totogi, faʻaletonu fesoʻotaʻiga, poʻo fesoʻotaʻiga gau."Ma i se suʻesuʻega o avetaʻavale eletise, na maua ai e le faufautua taʻavale JD Power le fesoʻotaʻiga faʻasalalau lautele "ua afaina i nofoaga e le o faʻaogaina."E tasi i le lima vasega na le mafai ona tuʻuina atu se totogi.Toeitiiti atoa le tolu-kuata o na fa'aletonu na a'afia ai se nofoaga na fa'aletonu pe leai fo'i.

I le iloaina o le faanatinati o se faʻaleleia, o le tele o tagata taʻalo lautele ma tagata tumaoti o loʻo taumafai i fofo.

O le pulega a Biden, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatulagaina tulaga mo le "taimi i luga," poʻo le pasene o le taimi o loʻo galue ai le uta.O loʻo faʻalauiloa e Kalefonia se suʻesuʻega tele i le auala e faʻaleleia ai le poto masani a tagata faʻatau.O le kamupani ta'avale Ford Motor Co. i le tausaga talu ai na fa'apipi'i ai lana lava vaega o su'etusi o nofoaga.O le tele o fesoʻotaʻiga lautele, Electrify America, o loʻo suia le lima o ona nofoaga i faʻataʻitaʻiga fou.

Ae o le tele o nei gaioiga e galue i pito o se pu uliuli.

E leai se tasi e mafai ona fa'amalamalamaina le uiga o le aveta'avale EV e maua se fa'amalieina o le fa'atonuina.E leai ni fa'amaumauga autu o iai.A'o fa'atau e le faitau selau afe o tagata Amerika le EV ma amata ona feoa'i i luga o alatele, o le leai o se fa'amaufa'ailoga o lona uiga e leai se tasi e tali atu.A aunoa ma le tali atu, e foliga mai e tumau pea faafitauli.

O le atugaluga mo pisinisi o le faʻateleina lea o avetaʻavale EV o le a taʻu atu i a latou uo o le totogiina o le alatele o se tamai taavale, e fai si ita - ua lava na o se faʻalavelave e taofia ai e le faitau miliona o uo mai le alu i le eletise, aʻo faʻamafanafanaina le paneta.


Taimi meli: Me-10-2023